Sistem Pengurusan Bisnes Anda

Klik di sini : http://www.sistempengurusanbisnes.com/hop.php?ref=marinaramlan

Monday, 8 October 2012

Doa Murah Rezeki & AmalanJujurnya, saya memang copy Amalan dan Doa Murah rezeki ini sebab saya takut nak ubah atau tambah berkenaan agama ni. Bahaya sebab saya tak cukup ilmu. Mohon diampunkan amalan copy dan paste saya yang ini. Tapi,rasanya berkongsi benda baik tak ada salahnya kan? Kalau korang nak copy entry ini pun boleh.
Amalan dan Doa Murah Rezeki
Baca surah Al-Waqiah setiap malam
doa-murah-rezeki
Baca Surah Al-Ikhlas
doa-murah-rezeki
- Sabda Rasulullah SAW: Barang siap yang membaca Qulhuwallu ahad ketika masuk ke rumahnya, nescaya dihindarkankefakiran dari ahli rumahnya serta jirannya. (Daripada Jarir Bin Abdullah: Kanzu al ‘Ummal, Mu’jam Al-Tabarani, daripada Ibn Mas’ud: Muj’ma al- Zawaid
doa-murah-rezeki
doa-murah-rezeki
doa-murah-rezeki
doa-murah-rezeki
Sabda Rasulullah SAW: ” Wahai sekalian manusia, jadikanlah taqwa itu suatu perniagaan, nescaya rezeki akan datang kepada kamu tanpa modal dan niaga.” Kemudian Baginda membaca ayat di atas.(Riwayat daripada Mu’azbin Jabal: Maj’ma al- Zawaid, Kanz al-Ummal)
doa-murah-rezeki
Saidina Ali mengatakan kepada seseorang yang datang kepadanya: Aku mahu mengajar kamu kalimah yang Rasulullah telah ajarkan kepada ku. Jika kau menanggung segunung hutang tentu Allah akan menunaikannya. Bacalah: (Doa di atas)… (Riwayat daripada Ali: Sunan al-Tirmizi; dinilai Hasan Gharib)
doa-murah-rezeki
Moga perkongsian Amalan dan Doa Murah Rezeki ini bermanfaat. Mudah-mudahan berkat rezeki yang diterima. Amin

No comments:

Post a Comment